Cum să comutați între conturi pe computerul dvs. Mac

De Joe Hutsko, Barbara Boyd

Mac oferă mai multe moduri de a comuta între conturi. Cel mai simplu mod este să vă deconectați de la un cont și apoi să vă conectați la un alt cont. O modalitate mai rapidă și mai convenabilă este utilizarea comutării rapide a utilizatorilor, care vă permite, în esență, să comutați de cont fără a fi nevoie să vă deconectați mai întâi de la un singur cont.



puteți lua tilenol cu ​​sudafed

Pentru a vă deconecta de la un cont, pur și simplu alegeți Comandă → Deconectare. După ce vă deconectați, apare fereastra de conectare, listând numele și pictogramele utilizatorului tuturor conturilor. În acest moment, puteți face clic pe un alt nume de cont pentru a vă conecta la acel cont.



Înainte de a vă putea deconecta, apare un dialog de confirmare, așa cum se arată în această figură. Fișierele și aplicațiile deschise vor fi închise înainte de a vă deconecta. Bifați caseta de selectare Deschideți Windows când vă conectați din nou, astfel încât atunci când vă conectați, Mac-ul dvs. arată exact cum l-ați lăsat când v-ați deconectat.

image0.jpg



Țineți apăsată tasta Opțiune în timp ce vă deconectați pentru a evita dialogul de confirmare.

Dacă utilizați Comutarea rapidă a utilizatorului, nu va trebui să vă deranjați cu nimic din acest lucru, deoarece Comutarea rapidă a utilizatorului oferă iluzia de a pune contul curent activ în modul de animație suspendat în timp ce computerul dvs. Mac deschide un alt cont.

Activați comutarea rapidă a utilizatorului pe Mac

Înainte de a putea utiliza Comutarea rapidă a utilizatorului, trebuie să activați această caracteristică. Conectați-vă ca administrator și apoi urmați acești pași:



  1. Alegeți Comandă → Preferințe sistem, apoi faceți clic pe pictograma Utilizatori și grupuri.

    Dacă pictograma de blocare din colțul din stânga jos al ferestrei de preferințe este blocată, faceți clic pentru a o debloca și apoi introduceți parola în caseta de dialog care apare. Apăsați pe Înapoi pentru a debloca detaliile contului de utilizator Mac.

  2. Faceți clic pe pictograma Opțiuni de conectare din partea de jos a listei de utilizatori din partea stângă a panoului pentru a afișa panoul Opțiuni de conectare, așa cum se arată în această figură.

    image1.jpg

    La ce servește ceaiul verde?
  3. Bifați caseta de selectare Afișare meniu comutare rapidă utilizator ca, deschideți meniul pop-up și alegeți modul în care doriți să afișați meniul comutare rapidă a utilizatorului: nume complet, nume scurt sau pictogramă.

    Aceste opțiuni afișează ceea ce apare pe menulet. Nume complet afișează nume de cont complete, Nume scurt afișează nume de cont abreviate, iar pictograma afișează o pictogramă generică care ocupă cel mai mic spațiu în bara de meniu.

  4. Selectați alte opțiuni de conectare:

    • Autentificare automată: Lăsați această opțiune Dezactivată sau alegeți un utilizator care va fi autentificat automat când reporniți computerul Mac, ceea ce este la îndemână dacă sunteți singurul utilizator și Mac-ul dvs. este întotdeauna într-un loc sigur.

      pilula ovală galbenă v 3601
    • Afișați fereastra de autentificare ca: Alegeți Lista utilizatorilor (din care faceți clic pe un utilizator și apoi introduceți parola) sau Nume și parolă (care vă solicită să introduceți atât numele de utilizator, cât și parola).

    • Afișați butoanele de repaus, repornire și închidere: Selectați acest lucru dacă doriți să vedeți aceste butoane pe ecranul de conectare.

    • Afișați meniul de intrare în fereastra de conectare: Permite utilizatorilor să aleagă limba pe care doresc să o folosească atunci când se conectează.

    • Afișați indicii pentru parolă: Utilizatorii pot face clic pe semnul întrebării de pe ecranul de conectare pentru a vedea un indiciu de parolă, pe care l-ați configurat atunci când ați creat numele contului de utilizator și parola.

    • Utilizați VoiceOver în fereastra de autentificare: Selectați acest lucru dacă doriți ca VoiceOver să funcționeze în timpul conectării.

  5. Faceți clic pe butonul Închidere pentru a închide panoul de preferințe Utilizatori și grupuri.

Schimbați conturile cu comutarea rapidă a utilizatorului

Când activați Comutarea rapidă a utilizatorului, meniul de comutare rapidă a utilizatorului apare în partea dreaptă a barei de meniu, așa cum se arată în această figură. Meniul afișează numele conturilor pe care le puteți alege.

image2.jpg

Pentru a trece la un cont diferit în orice moment, urmați acești pași:

  1. Faceți clic pe meniul de comutare rapidă a utilizatorului din partea dreaptă a barei de meniu și apoi faceți clic pe numele contului pe care doriți să îl utilizați.

  2. Tastați parola contului în caseta de dialog care apare și apăsați Return.

    Mac-ul dvs. vă trece la contul ales.

    liletta iud efecte secundare